O‘quvchilarda ijrochilik ko‘nikmalarini shakllantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning roli - Farida Erkinbaevna Eralieva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada musiqiy ijrochilik ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ahamiyati, ularning o‘quvchilarning estetik, ijodiy va amaliy faoliyatini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil etilgan. Shuningdek, dars jarayonida innovatsion metodlar, axborot texnologiyalari va interfaol yondashuvlardan foydalanishning samaradorligi yoritilgan. Tadqiqotda musiqiy ijrochilik malakasini oshirishda o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi muloqot, motivatsiya, ijodiy muhit hamda texnologik vositalarning integratsiyasi muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. O‘quvchining musiqani eshitish, anglash, talqin qilish va uni texnik jihatdan to‘g‘ri ijro etish malakasini oshirish yo’llari ko’rsatilgan.