Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida fizika o‘qitish metodikasini gamifikatsiya elementlarini qo‘llash asosida takomillashtirish - Xayrulla Lutfilla o‘g‘li Narzullayev; Marjona Olimjon qizi Jumaboyeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida fizika fanini zamonaviy o‘qitish metodikasini takomillashtirishda gamifikatsiya elementlarini qo‘llash masalalari yoritilgan. Tadqiqotda o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, fanga qiziqishni kuchaytirish va interfaol ta’lim muhiti yaratish bo‘yicha usullar tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, gamifikatsiya asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning faolligini oshiradi va bilim samaradorligini ta’minlaydi.