Fortepiano o‘qitishda o‘quvchining emotsional idrokini rivojlantirish usullari - Niginabonu Idrisovna Navro‘zova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada fortepiano ta’limi jarayonida o‘quvchilarning emotsional idrokini rivojlantirish usullari, bu usullarning nazariy asoslari, amaliy metodlari va pedagogik yondashuvlari chuqur tahlil qilingan. Fortepiano o‘rgatishda faqat texnik ko‘nikmalar emas, balki musiqiy asarlarning mazmuni, xarakteri va emotsional boyligini his qilish ham muhim o‘rin egallaydi. Emotsional idrokni rivojlantirish orqali o‘quvchilar chuqurroq musiqiy tafakkurga ega bo‘ladi, ijrochilik madaniyati shakllanadi va musiqaga bo‘lgan individual munosabat kuchayadi. Pianino o‘qitishning o‘yinga asoslangan yondashuvi, ayniqsa, bolalar uchun o‘quv jarayonini yanada qiziqarli, rag‘batlantiruvchi va samarali qilish uchun o‘yin elementlaridan foydalanadigan usuldir.