Musiqa ta’limining yangi paradigmalari: ishtirok etish va mulohaza yuritish orqali dutor chalishni o‘rgatish - Dilfuza Jumabekovna Ktaybekova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada musiqa ta’limida shakllanayotgan yangi paradigmalarning mohiyati va ularning dutor chalishni o‘rgatish jarayonidagi ahamiyati tahlil etilgan. Xususan, ishtirok etish (participation) va mulohaza yuritish (reflection) asosidagi yondashuvlar o‘quvchi faoliyatini faollashtiruvchi, ijodiy fikrlashni rag‘batlantiruvchi samarali metodlar sifatida yoritilgan. O‘quvchining musiqani eshitish, anglash, talqin qilish va uni texnik jihatdan to‘g‘ri ijro etish malakasini oshirish yo’llari ko’rsatilgan. Maqolada shuningdek, zamonaviy musiqiy ta’limda o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi interaktiv muloqot, milliy cholg‘u ijrochiligida kommunikativ kompetensiyani shakllantirishning metodik yo‘llari ko‘rib chiqiladi.