Musiqa terapiyasi orqali inson emotsional muvozanatini nazariy asoslarini ilmiy tahlil etish - Baxriniso Baxromjon qizi Salimova (Science and Education, 2026)
Mazkur ilmiy tadqiqot “Musiqa terapiyasi orqali inson emotsional muvozanatini nazariy asoslarini ilmiy tahlil etish” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda emotsional muvozanat tushunchasining psixologik mohiyati hamda uni ta’minlashda musiqa terapiyasining ilmiy asoslari keng yoritiladi. Tadqiqotda musiqaning inson emotsiyalariga ta’sir etish mexanizmlari, emotsional regulyatsiya jarayonlari va shaxs ichki muvozanatini tiklashdagi roli nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida eksperimental, psixodiagnostik, kuzatuv, taqqoslash va interpretatsiya metodlaridan foydalanish imkoniyatlari asoslab beriladi. Ushbu ilmiy ish musiqa terapiyasining emotsional muvozanatni ta’minlashdagi nazariy poydevorini mustahkamlashga va uni psixologik amaliyotda samarali qo‘llashga xizmat qiladi.