O‘zbek vokal merosini o‘rganishda loyihaviy (project-based) ta’limning roli - O‘ktam San’atboy-o‘g‘li San’atboev (Science and Education, 2026)
Maqolada o‘zbek vokal merosini o‘rganishda loyihaviy (project-based) ta’lim yondashuvining ahamiyati, metodik imkoniyatlari va pedagogik samaradorligi tahlil qilinadi. Loyihaviy ta’lim talabalarda mustaqil ijodiy faoliyatni rag‘batlantiradi, milliy vokal an’analarini amaliy tarzda o‘zlashtirishga xizmat qiladi. Tadqiqotda an’anaviy ustoz-shogird tizimi bilan zamonaviy pedagogik texnologiyalarni uyg‘unlashtirish, audio-video tahlil, interfaol mashg‘ulotlar va raqamli resurslardan foydalanish metodlari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, talabaning individual ovoz imkoniyatlariga moslashgan mashg‘ulotlar va guruhli ijodiy loyihalar orqali milliy vokal merosini chuqur anglash imkoniyati yaratiladi. Tadqiqot natijalari loyihaviy ta’limning talabalarda ijodiy va texnik ko‘nikmalarni rivojlantirish, milliy vokal madaniyatini targ‘ib qilish va ta’lim samaradorligini oshirishdagi rolini ko‘rsatadi.