Milliy vokal ijrochiligini rivojlantirishning pedagogik asoslari, elektron o‘quv dasturlar yaratish texnologiyalari metodikasi - O‘ktam San’atboy-o‘g‘li San’atboev (Science and Education, 2026)
Maqolada milliy vokal ijrochiligini rivojlantirishning pedagogik asoslari va elektron o‘quv dasturlar yaratish texnologiyalari metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot milliy vokal merosini saqlash va rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik yondashuvlarni o‘rganadi. Elektron o‘quv dasturlari yordamida talabalarning melodik, ritmik va ifodaviy ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada interfaol metodlar, modulli ta’lim va audio-video tahlil orqali talabaning ijodiy yondashuvini rivojlantirish, individual ovoz xususiyatlariga mos ta’lim berish metodikasi keltiriladi. Tadqiqot natijalari milliy vokal ijrochiligini zamonaviy pedagogik yondashuvlar bilan uyg‘unlashtirish va elektron resurslardan foydalanishning samaradorligini ko‘rsatadi.