Vokal ta’limida interaktiv mashg‘ulotlar tuzish metodikasi - O‘ktam San’atboy-o‘g‘li San’atboev (Science and Education, 2026)
Maqolada vokal ta’limida interaktiv mashg‘ulotlar tuzish metodikasi nazariy asoslari va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot interaktiv metodlarning pedagogik samaradorligini, talabaning ijodiy va texnik ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi rolini o‘rganadi. Shuningdek, maqolada modul asosida mashg‘ulotlarni tashkil etish, multimedia va elektron resurslardan foydalanish, guruh va individual ishlarni uyg‘unlashtirish yondashuvlari keltiriladi. Tadqiqot natijalari interaktiv mashg‘ulotlarni samarali rejalashtirish, talabaning ovoz, ritm va ifodaviylik ko‘nikmalarini rivojlantirish, ijodiy tafakkurini oshirish va o‘qituvchining metodik yondashuvini boyitish imkoniyatlarini ko‘rsatadi. Musiqa ta’limida interaktiv mashg‘ulotlar zamonaviy pedagogikaning eng samarali yondashuvlaridan biri hisoblanadi.