Temperament va xarakter: shaxsning individual-tipologik xususiyatlarini o‘rganish - Abdurahim Abdug’afforov (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada shaxs psixologiyasining muhim tarkibiy qismlari bo‘lgan temperament va xarakter tushunchalarining nazariy asoslari tahlil qilinadi. Temperamentning biologik omillarga bog‘liqligi, xarakterning esa ijtimoiy muhit ta’sirida shakllanishi ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, temperament va xarakter o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik hamda ularning shaxsning individual-tipologik xususiyatlarini belgilashdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.