Diqqatning psixologik xususiyatlari va uni boshqarishning zamonaviy metodlari - Fotimaxon Ibragimjonova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada diqqatning psixologik tabiati, uning asosiy xususiyatlari hamda inson faoliyatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, kognitiv psixologiya va neyropsixologiya yutuqlari asosida diqqatni boshqarish va rivojlantirishning zamonaviy metodlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotlar diqqat jarayonining murakkab ko‘p komponentli tizim ekanligini, shuningdek, uning samarali boshqarilishi insonning kognitiv faoliyat va samaradorlik darajasiga bevosita ta’sir qilishini ko‘rsatadi.