Milliy musiqa merosini o‘qitishda raqamli vositalar asosida ta’lim samaradorligini oshirish - Baxtiyor Baxriddinovich Zayniddinov (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada milliy musiqa merosini o‘qitishda raqamli vositalardan foydalanish orqali ta’lim samaradorligini oshirish masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv va raqamli texnologiyalar jadal rivojlanayotgan hozirgi davrda milliy madaniy qadriyatlarni, xususan, musiqa merosini yosh avlodga yetkazishning zamonaviy pedagogik yondashuvlari muhim ahamiyat kasb etmoqda. Tadqiqotda raqamli ta’lim platformalari, multimedia vositalari, virtual kutubxonalar va interaktiv dasturlarning musiqa ta’limidagi o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, milliy musiqa merosini o‘qitishda an’anaviy va innovatsion usullarning integratsiyasi, talabalarda musiqiy kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqola natijalari musiqa ta’limi tizimini modernizatsiya qilish, raqamli pedagogik texnologiyalar asosida samarali o‘quv muhitini yaratishga xizmat qiladi.