Imkoniyati cheklangan o‘quvchilarning jismoniy rivojlanishida jismoniy madaniyat darslarining pedagogik-psixologik ahamiyati - Gulnoz To‘ymurodovna Ortiqova; Shuxrat Djumaturdievich Abdullaev (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan o‘quvchilarning jismoniy rivojlanishida jismoniy madaniyat darslarining pedagogik-psixologik ahamiyati ilmiy jihatdan yoritiladi. Inklyuziv ta’lim sharoitida jismoniy madaniyat darslarini tashkil etishning nazariy asoslari ochib beriladi. Maqolada jismoniy faollikning motivatsiya, o‘ziga ishonch va emotsional holatni shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Ushbu ishda qo‘llanilgan nazariy qarashlar va tahliliy yondashuvlar kelgusida ilmiy izlanishlar olib borish, metodik tavsiyalar ishlab chiqish hamda jismoniy madaniyat darslarini yanada takomillashtirish uchun muhim asos bo‘lib xizmat qiladi hamda inklyuziv ta’lim amaliyotida keng qo‘llash imkoniyatlarini belgilaydi va mutaxassislar faoliyatida samaradorlikni oshirishga yo‘naltiriladi hamda barqaror natijalar.