Milliy ma’naviyatimizning ma’naviy-madaniy negizida musiqa taraqqiyoti - Dilshodjon Doniyor-o‘g‘li Davronov (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada milliy ma’naviyatimizning ma’naviy-madaniy negizida musiqa san’atining taraqqiyoti ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etiladi. Tadqiqotda musiqaning xalq ma’naviy hayotidagi o‘rni, uning tarixiy rivojlanish bosqichlari hamda milliy madaniy qadriyatlar bilan uzviy bog‘liqligi ochib beriladi. Shuningdek, an’anaviy va zamonaviy musiqiy yo‘nalishlarning o‘zaro uyg‘unligi hamda ularning jamiyat ma’naviy-ma’rifiy taraqqiyotiga ta’siri masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalari milliy musiqa merosini asrash, uni ilmiy asosda o‘rganish va rivojlantirishga xizmat qiladi.