Sun’iy intellekt, Big Data va IoT texnologiyalarining logistika jarayonlariga ta’siri - Behzod Qayum-o‘g‘li G‘aybullaev (Science and Education, 2026)
Sun’iy intellekt, Big Data va IoT texnologiyalari logistika jarayonlarining samaradorligini oshirish va raqamli transformatsiya qilishda muhim vosita hisoblanadi.Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalarning transport va ombor tizimlariga ta’siri, ta’minot zanjiri optimallashtirish imkoniyatlari, real vaqt rejimida ma’lumotlarni boshqarish va qaror qabul qilish jarayonidagi roli tahlil qilinadi.Maqolada logistika jarayonlarida Big Data orqali katta hajmdagi ma’lumotlarni tahlil qilish, IoT yordamida transport vositalari va omborlarni kuzatish, sun’iy intellekt algoritmlari yordamida prognoz va rejalashtirish tizimlari qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi.Shuningdek, ushbu texnologiyalarning joriy etilishi bilan bog‘liq muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tavsiflanadi.Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, sun’iy intellekt, Big Data va IoT integratsiyasi logistika jarayonlarini tezlashtirish, xarajatlarni kamaytirish va xizmat sifatini oshirishga xizmat qiladi.