Мускатли шампан виноси учун ярим тайёр маҳсулотини тайёрлаш технологияси

Authors

  • Шухрат Хикматиллоевич Хайдаров Бухоро муҳандислик-технология институти

Keywords:

мускатли шампан, қандорлик, виноматериал, мезга, шакар, акротофор

Abstract

Мақолада шампан виноси ишлаб чиқаришнинг турли усуллари қиёсий таққосланган ва шампан виноси ишлаб чиқариш учун винаматериал тайёрлаш ҳамда уни назорат қилиш энг самарали усули борасида илмий ишланмалар келтирилган. Бундан ташқари «Мускатли шампан» учун вино маҳсулотини мускат ёнғоқдан тайёрланган махсус экстракт, яъни ликёр билан бойитиш назарда тутилган.

References

Ўзбекистон Республикаси Президентининг “Алкоголь ва тамаки маҳсулотларини ишлаб чиқариш ва уларнинг айланмасини тартибга солиш соҳасида бошқарув тизимини такомиллаштириш тўғрисида”ги ПФ-6033, 2018 йил 12 январ.

Ўзбекистон Республикаси Президентининг “Виночилик соҳасини ва алкоголли маҳсулотларни реализация қилишни тубдан такомиллаштириш чора-тадбирлари тўғрисида” ги ПҚ-3573, 2018 йил 2018 йил 28 феврал.

Ҳ.Т. Саломов. Виночилик саноатида техник кимёвий назорат. Тошкент, “Меҳнат”, 2004 й, 240 б.

Ҳ.Т. Саломов “Микробиология асослари ”, Тошкент “Меҳнат”, 2002 й. 163 б.

Х.Т.Саломов. Новый способ сбражевания виноградных вин. Диссертация на соискания ученой степени қандидата тех.наук. Ташкент, 1972 г.

Ш.Х.Хайдаров. Магистрлик иши: “Маҳаллий ўсимликлардан фойаланиб янги мускатли шампан виноси технологиясини яратиш ва унинг биологик хавфсизлигини ўрганиш”. Бухоро-2010. 71-бет.

М.Шарапова. “Узумчилик саноати” фанидан маърузалар матни, 2006 й., 2-3 бет.

“Мускатли шампан виносини ишлаб чиқаришда янгича ёндашув” Ш.Х Хайдаров Фан ва технологиялар тараққиёти 3, 230-235

Sei.50, 980, 1860. 1.R.M. Berthelot. Comp. Rend. Asad

А.Фаненцин. Обмен веществ и превращение энергии в растаяниях. С- Петербург. 1883 г. стр. 606-680.

E. Salkovcki. Uber Zukerbulding und andere Fermentation in der Hefe I.Z. Phiziol. Chem. 13, 120, 1927 e.

O.Meerhof Ergebn.Phiziol. стр.39,10,1937 e.

O.Meerhof Y.Biol,Chem, стр.157,105, 1945 e.

В.Энгелгард, И. Сейниц. О природе Харден. Йонговского уровнения брожения, биохимия, т.12. Вып. 1с 121.

“Мускатли шампан виносини ишлаб чиқаришда янгича ёндашув” ФСК Ш.Х.Хайдаров, С.С.Шадиев ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА В XXI ВЕКЕ 6 (24), 1473-1475

Downloads

Published

2023-11-30

How to Cite

Хайдаров, Ш. Х. (2023). Мускатли шампан виноси учун ярим тайёр маҳсулотини тайёрлаш технологияси. Science and Education, 4(11), 161–167. Retrieved from https://openscience.uz/index.php/sciedu/article/view/6404

Issue

Section

Technical Sciences